Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Wanted: partners in crime - AA members excluded



Γεμάτο πρόγραμμα δε σημαίνει μόνο μπεκροκαταστάσεις και ξενύχτια μέχρι τελικής πτώσεως. Παρά το γεγονός ότι η καθημερινότητα μου τον τελευταίο καιρό τείνει να επιβεβαιώνει τον κανόνα, υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα που κάνω ή που ενδόμυχα ψοφάω να κάνω αλλά δε βρίσκω παρέα. Γιατί, εντάξει το να βρεις drinking buddies είναι το μόνο εύκολο, κάνεις μια βόλτα Πέμπτη βράδυ στο Κολωνάκι και γνωστούς θα βρεις σε όλα τα μαγαζιά, πρόθυμους να πιουν ένα ποτηράκι μαζί σου. Το να βρεις παρέα για σινεμά, επίσης εύκολο, αν και λίγο πιο χρονοβόρο καθότι προϋποθέτει την αναζήτηση ενδιαφέρουσας ταινίας και το ανάλογο κοινό, αλλά από κι εκεί κι έπειτα η κράτηση εισιτηρίων είναι only a phonecall away. Να πας για ένα καφέ μετά τη δουλειά, ουυυυ εκεί έχεις και λίστα αναμονής, να έχεις να διαλέξεις. Το δύσκολο είναι να βρείς κόσμο να θέλει να κάνει και τίποτα άλλο πέρα από τα τετριμμένα.
Τα οποία μπορεί και να είναι bread and butter για ορισμένους, αλλά έλα που στο δικό μου κύκλο έχω πήξει στους "δυσκοίλιους", στους "αναποφάσιστους", στους "τσίπηδες" και γενικά στους "άραξε και βλέπουμε". Να έχεις να κάνεις άπειρες προτάσεις για αθλοπαιδιές, για εξορμήσεις, για συμμετοχές σε συνέδρια, ταξίδια κ.α και να παίρνεις πανηγυρικά κάθε φορά τα τρία σου, είτε γιατί αυτά που σε ενθουσιάζουν αφήνουν αδιάφορους τους φίλους σου, είτε γιατί ο χρόνος τους είναι περιορισμένος και γενικά δεν υπάρχει σωστός συγχρονισμός, είτε γιατί οι άλλοι προτιμούν να διαθέσουν αλλιώς τα χρήματα που τους περισσεύουν. Οι οποίες δικαιολογίες είναι κι όλες θεμιτές, γιατί ούτε να επιβάλλεις στον άλλον τις δικές σου καύλες μπορείς, ούτε να είναι απίκω όποτε σου κάνει εσένα κέφι, ούτε φυσικά να κάνεις κουμάντο στο πορτοφόλι του. Οπότε τι σου μένει, ή να περιμένεις πότε θα εδεήσει κάποιος από δαύτους να ρίξει ιδέα για κάτι πιο περίεργο από τα συνηθισμένα ή να κάνεις τελικά τα ίδια και τα ίδια, φρέντο, γαρύφαλα, τραπεζώματα, κι απλά να αλλάζει μόνο η διακόσμηση και η διεύθυνση του χώρου.
Να μην είμαι κι εντελώς αχάριστη, έχω παρέα για τα δύο-τρία βασικά μου χόμπυ, τι yoga και το snowboard. Απλά, αυτές οι παρέες είναι μόνο για αυτά, δεν τους ενδιαφέρει ή στην τελική δεν έχουν και χρόνο για κάτι άλλο.  Εντάξει, και για τρέξιμο ή ποδήλατο έχω παρέα να πηγαίνω μία στο τόσο. Είναι όμως που χρόνια παρακαλάω να βρω παρέα να πάω να κάνω επιτέλους τα γαμημένα μαθήματα ιστιοπλοϊας και δε βρίσκω ανταπόκριση. Να μου πεις, έχεις ανάγκη παρέα για τα μαθήματα; Όχι, το θέμα είναι να πάρουμε και παρέα το δίπλωμα και μετά να μπορούμε παρέα να κανονήσουμε την ενοικίαση ενός σκάφους το καλοκαίρι και να πάρουμε και τοις υπόλοιπους για μια βδομάδα στο Ιόνιο. Είναι που τόσο καιρό παρακαλάω να βρω κόσμο να κάνουμε σκοποβολή (εμ πώς τσάμπα το κάναμε το laser?). Ακόμα και στο σκοπευτήριο ρε παιδί μου να έρχεται κανείς έτσι για τη συντροφιά. Μη μιλήσω για τίποτα φάσεις rafting, αναρριχήσεις, πεζοπορίες και τα συναφή, που στις μέρες μας έχουν τόσο απλουστευθεί για τους αρχάριους, οι φιλενάδες φοβούνται μη σπάσουν κάνα νύχι και οι άνδρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα κοψίδια που θα φάνε μετά τις καταβάσεις. Για paintball τις γυναίκες τις κάνεις χρυσές να ασχοληθούνε, ενώ οι άνδρες σαφέστατα και δε θέλουν γυναικόπαιδα μέσα στα πόδια τους...
Είναι μεγάλη ειρωνεία πάντως να ψάχνεις για συνεργούς σε πιο ψαγμένες μορφές διασκέδασης. Έως και τραγικό θα'λεγα, το μόνο να τους ενδιαφέρει να είναι το ουίσκυ, το μπουζούκι, ο χορός και η μασαμπούκα. Εκτός κι αν όλοι τους έχουν κι εκείνοι κρυφές επιθυμίες και λαχτάρες για extreme sports, για εκδρομές σε βουνοκορφές, για καταδύσεις ή για μαθήματα ιππασίας κι απλά ή βαριούνται ή ντρέπονται να το ομολογήσουν, λες και το μόνο trendy πράγμα να κάνεις το σαββατοκύριακο είναι να πας βόλτα στα μαγαζιά, να πιεις καφέ, να φας και να βγεις για coctails. Ξεμουχλιάστε ρεεεε... ξεκουβαλάτε λιγάκι, που είστε όλοι βαριούληδες και οκνηροί. Κι αν το θέμα είναι τα λεφτά, σας έχω νέα: έχουν βγει άπειρα πλέον sites με τα κουπόνια με ένα σωρό προσφορές για διαφορετικές εμπειρίες, από οδήγηση formula 1, μέχρι πτήση με αεροπλάνο, από spa, ράντσα, φάρμες, ξενοδοχεία που οι επιλογές για κάτι διαφορετικό είναι απλά ασύλληπτες. Το θέμα είναι να υπάρχει διάθεση κι όρεξη, να θες να περάσεις καλά, να βγεις από τη μουντρουχίαση, να παίξεις όπως όταν ήσουν παιδί, να κάνεις τρέλλες. Να αισθανθείς ζωντανός. Όσοι πιστοί (και απαραίτητα scoundrels) προσέλθετε... :-)

2 σχόλια: