Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Από fwkia, kota, tsoulaki, misko: auguri και χρόνια πολλά



Καλή χρόνια, καλώς μας μπήκε το νέο έτος, κυριολεκτικά, μεταφορικά, ασάλιωτα, με άμμο για τοπικό scrubbing, με αιθαλομίχλη για να τεστάρουμε την όραση μας, με βογκητά από τις αλλεπάλληλες φορο-εισπράξεις, διαλέξτε και πάρτε. Σίγουρα μας βρήκε με τα 2 παραπανίσια κιλά που όλοι παίρνουμε κατά τη διάρκεια των γιορτών (γιατί ο Ελληνάρας, μπορεί να μην έχει βρακί να βάλει, αλλά τη γαλοπούλα με τη γέμιση θα τη καταβροχθίσει και τους κουραμπιέδες τους τρώει 5-5 με τον καφέ), σίγουρα φτωχότερους (οι "καταθέσεις" στα jumbo) αλλά συνάμα και πλουσιότερους (όλο και κάποιο δωράκι θα τσιμπήσαμε, από τα jumbo) και σίγουρα γεμάτους σιγουριά πώς δεν μπορεί, μέσα στο 2013 τα πράγματα θα αλλάξουν (του πούστη, δεν μπορεί να μην...). Όπως και να'χει, εύχομαι να έχουμε όλοι την υγιά μας κι όταν λέω όλοι, εννοώ όοοοοοολοι (ναι, ακόμα κι εσύ παλιοφοράδα που μου το βγαλες ξυνό πέρσυ), να έχουμε όλοι τη δουλειά μας (πολύ σημαντικό για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους φόρους) και να είμαστε όλοι zen κι αγαπημένοι. Και του χρόνου διπλοί.
Προσωπικά, έχω πολύ καλό vibe για φέτος και θα'θελα αυτή την αισιοδοξία να τη μεταφέρω και σε άλλους, γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή να την περνάμε μέσα στη μιζέρια και την κατήφεια  Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει ρε παιδιά, αν είναι να καθόμαστε να μυξοκλαίμε τη μοίρα μας και να τα βάφουμε μαύρα, μόνο πιο δάπεδο θα πέφτουμε. Ας κοιτάξουμε δίπλα μας, να δούμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, το χαμόγελο στα πρόσωπα τους θα μας κάνει κι εμάς να χαμογελάσουμε κι η αίσθηση ότι είναι στο πλάι μας, ότι μας συμπαραστέκονται, ότι μας συνδράμουν, ότι μας στηρίζουν, είναι απλά ανεκτίμητη. Μαζί τους θα περάσουμε καλά. Δύσκολα μπορεί, αλλά θα' ναι καλά. Και δε χρειάζεται κάτι παραπάνω. Οι γονείς τα παιδιά τους, τα παιδιά τους γονείς τους, οι φίλοι τους φίλους και τα ζευγάρια το έτερον τους ήμισυ. Δηλαδή, τι άλλο θέλουμε; 
Καταλαβαίνω ότι θα πει κάποιος για τα ζόρια, τα άγχη, την κούραση, την ανασφάλεια κλπ κλπ αυτά όμως ήταν πάντα μέσα στο πρόγραμμα, αυτό είναι η ζωή, με τα ups and downs, σαν το χρηματιστήριο. Ποντάρεις, ρισκάρεις, κερδίζεις, χάνεις, ξαναρχίζεις. Το νοήμα είναι στο παιχνίδι, αυτό κρατάει το ενδιαφέρον. Παίζεις, μένεις ζωντανός, κρατιέσαι σε εκρήγορση, έχεις διάρκεια. Τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα κι αν τα αφήσεις (ή τα διευκολύνεις) να γιγαντώσουν, τότε είναι που θα σε κατασπαράξουν και game over. Λεφτά είχαμε, δεν έχουμε, κάποια στιγμή θα ξανα-έχουμε. Οι έρωτες μας ανεβάσανε, οι χωρισμοί μας πληγώσανε, στο μέλλον πάλι θα μας ταρακουνήσουν. Η κοινωνική μας ατζέντα γεμίζει, αραιώνει,  αδειάζει, ξαναπήζει. Όλα είναι roller coaster και προτείνω να σηκώσουμε τα χέρια, να βγάλουμε κραυγές, να κουνήσουμε αλαφιασμένοι τα κεφάλια μας και λίγο πρίν το τέλος να δείξουμε την (ολόλευκη) οδοντοστοιχία μας (ή κι ένα κωλοδάχτυλο, όλα αποδεκτά) στη φωτογραφική μηχανή που είναι τοποθετημένη πριν τη τελευταία στροφή που κάνει το τρενάκι. Η διαδρομή θα τελειώσει αλλά για όποιον γουστάρει, η επόμενη γύρα θα ξεκινήσει στα καπάκια.
Όπως έλεγα και σε παλιότερες αναρτήσεις, οι εμπειρίες μας, καλές ή κακές, είναι τα εφόδια μας, οι αποσκευές μας. Πορευόμαστε μαζί τους, τις φορτώνουμε στη μπαγκαζιέρα και βουρ για το δρόμο. Αν έχουμε καλή διάθεση και θετική ενέργεια (με ή χωρίς την αμίτα) ακόμα και χωρίς να γνωρίζουμε τον προορισμό, ακόμα και χωρίς βοήθεια από καλοθελητές και gps, ακόμα και χωρίς πολλά χρήματα για τα έξοδα μας, θα διασκεδάσουμε και θα περάσουμε κουκλίτσα. Ό,τι αναποδιά βρούμε, θα την αντιμετωπίσουμε ανοίγοντας τις προαναφερθείσες βαλίτσες κι αντλώντας τα κουράγια μας. Το μόνο προαπαιτούμενο είναι ο/οι συνοδοιπόρος/οι. Εύχομαι, λοιπόν, σε όλους μέσα στο 2013 να αφήσουν τη γκρίνια και τη μίρλα, να βρουν τον συνταξιδιώτη τους (με όποιο status κι αν φέρει, γκόμενος, κολλητός, σύζυγος, αδερφός) και με χαρά κι όρεξη να πάνε μπροστά. Η νέα χρονιά θα κρύβει εκπλήξεις και μας περιμένει να τις ανακαλύψουμε. Keep the faith, φιλιά.

1 σχόλιο:

  1. 2013 ευχές για το νέο έτος, όπως διαφημίζουν και τα μελομακάρονα που δίνουν δώρο τα πολυκαταστήματα!
    Και εγώ αισθάνομαι... "αισιόδοξος", για να δούμε...
    Υγεία και χρήμα οι καλύτερες ευχές, να προσθέσω επίσης μια ωραία μέρα να χτυπήσει το κουδούνι και να εμφανιστεί το soul-mate που να αντέχει όμως στο ταξίδι, καθώς το προηγούμενο κλάταρε στα δύσκολα και εγκατέλειψε το παιχνίδι (χάνω - ρισκάρω - ξαναχάνω - ξαναρχίζω)
    Κι αν δεν έχουμε λεφτά, ε ας φάμε κουραμπιέδες μπας και γλυκαθούμε μέχρι το Πάσχα (έτσι κι αλλιώς αργεί φέτος)
    Εύχομαι τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή