Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Θέλω η Apple να βγάλει i-Remos, i-Rock, i-Nisi



Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς εκεί έξω που να μην έχει ενημερωθεί για το hype που προκάλεσε η ανακοίνωση της apple για το i-pad. Δηλαδή, έστω και αμυδρές αναφορές πρέπει να έπεσαν στην αντίληψη όλων, άλλωστε θα γίνει το ίδιο σούσουρο με τα macbook και τα i-phone. Βέβαια, για i-tablet μας είχανε πει, i-pad μας βγήκε, όπως και να΄χει, υπόθετο ή σερβιέτα, το νέο γκατζετάκι λέω να το αποκτήσω άμα τη διάθεση του στην ελληνική αγορά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά το χρωστάω στον εαυτό μου, μια μπακατέλα λαπιτόπι έχω στο σπίτι από το Πλαίσιο και στη δουλειά δε θα μπορούσα να προκαλέσω με το να μοστράρω πρώτη μούρη κάνα i-mac 27''... πω πω φαντάζεσαι κράξιμο από τους υπολοίπους εδώ; Άσε που μπορεί να ζήλευε κι η μανούλα και να θελε κι εκείνη το δικό της. Οπότε, σαν καλό (κι υπερκαταναλωτικό) κορίτσι θα περιμένω με λαχτάρα το λανσάρισμα και θα τσιμπήσω ένα. Άσε, που όπως πολύ σωστά παρατήρησε και σχολίασε μια twitter follower, με τόση ενασχόληση που ρίξαμε εγώ και μερικοί άλλοι στο θέμα την Τετάρτη, θα 'πρεπε ο κύριος Jobs να μας στείλει από ένα Goodie bag, τόσο promotion κάναμε με τις απολαυστικές ατάκες για το "ταμπλετόνε" του.
Και μιλώντας για τον δαιμόνιο διευθύνοντα σύμβουλο του "Μήλου", μεγάλε, τώρα που γνωριστήκαμε καλύτερα και σου κάναμε τρελλή διαφήμιση, δε λες εκεί στα εξυπνοπούλια σου να μου φτιάξουν κάνα project ώστε να έχω και άλλα αγαπημένα πράγματα σε μορφή "i-".
Ας πούμε, να βγάλουν ένα i-remos, με applications που να αφορούν στην αναπαραγωγή τραγουδιών και video-clip του Αντωνάκη, photo-albums, print-your-autograph, τη σύνθεση και τη στιχουργία νέων ασμάτων για τον καλλιτέχνη (τρέμε Φοίβε), live broadcasting από την καθημερινότητα του αγοριού, on-line παιχνίδια του τύπου "πέτα ένα γαρύφαλλο", e-shop για την αγορά παικτών του Ηρακλή, social networking εφαρμογές για να βρούμε επιτέλους γκόμενο/α στο αγόρι μας και να το αποκαταστήσουμε, contact list με προσωπικά δεδομένα των απανταχού fans (για να μπορείς να βρεις στο άψε σβήσε τον μελαχρινό που σε έραινε με λέλουδα το προηγούμενο βράδυ), on line reservation system με πλάνο θέσεων για να κλείνεις το τραπεζάκι σου από την άνεση του κρεββατιού σου και να μη χρειάζεται να σκας πενηντόευρα στο Στέλλιο, ηλεκτρονικό βιβλίο με τους στίχους, blogs, gps για να μη χαθείς στην επιστροφή από το Διογένη στο σπίτι σου καθώς και alerts για τα μπλόκα στους δρόμους (μη σου βγει ξυνή η έξοδος).
Κατά προέκταση, θα ήθελα να μου βγάλουν και i-Rock και i-Nisi. Τα οποία να περιλαμβάνουν αντίστοιχα στοιχεία κι applications, έτσι για να απολαμβάνω τις αγάπες μου σε όλο τους το εύρος. Μόνο, παιδιά, αν γίνεται σας παρακαλώ, κοιτάξτε λίγο το θέμα του 3G, γιατί εκεί που μένω γαμώ την cosmote μου (μη χέσω την καμπάνα τους) σήμα καλό δεν έχουμε. Βάλτε ενσωματωμένες κεραίες που να είναι ελάχιστα πιο ευαίσθητες, μπας και κάνουμε deals με ταχύτητες τρελλές (δε γίνεται ο κωστάκης να το σανιδώνει για connx κι εμείς να σερνόμαστε, ντροπή). Πάντως, στο i-rock θα ήθελα και virtual "μάνο, πιάσε τον πυροσβεστήρα", δηλαδή όταν κάνουμε slide πάνω από το εικονίδιο του application, να πετάγεται ένα κύμα αέρα και να μας αναμαλλιάζει. Κατά τα άλλα, βάλτε ότι έχετε ευχαρίστηση, θα το αγοράσω πάραυτα.
Πάντως, πλάκα στην πλάκα, αν μας έλεγε κανείς πριν δέκα χρόνια τι δυνατότητες να μπορούσαμε να έχουμε μέσω μιας μικρής ηλεκτρονικής συσκευής, μιλάω για το αϊφόνι, θα κουνούσαμε το κεφάλι και θα λέγαμε ότι όλα αυτά υπόκεινται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Πέρα από τη χρησιμότητα ως κινητού τηλεφώνου (που εντάξει, αν το υπερ-αναλύσουμε, είναι λίγο ογκώδες και υπάρχουν άλλες συσκευές από ανταγωνίστριες εταιρίες που κάνουν παπάδες στον τομέα της τηλεπικοινωνίας) είναι ένα εργαλείο που αργά ή γρήγορα θεωρώ πως θα αποκτήσουν όλοι, ακόμα και οι σκεπτικιστές. Προσωπικά, μέσα στον ένα χρόνο που το διαθέτω, δεν έχω προκάμει να ανακαλύψω όλο το εύρος των εφαρμογών, είμαι και τσίπισσα, έχω μόνο τις free... Αλλά, αυτά που μπορείς να κάνεις έστω και με τα τσαμπέ είναι απεριόριστα. Χάρτες, μετοχές, παιχνίδια, facebooking, photoshop, podcasts, video, ηχογράφηση δηλαδή μόνο το capuccino δε σου φτιάχνει. Εν αναμονή του i-pad που μπορεί ίσως και να ψήνει κάναν ελληνικό, θα κάνουμε check-ins σε αγαπημένα στέκια μέσω foursquare, θα οργώνουμε τις φάρμες μας καθώς τρώμε και θα βρίσκουμε τις μελωδίες το όνομα των οποίων αγνοούμε (θεϊκό shazam). Φιλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου