Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Girls forever



Καλά, είναι απίστευτο ότι πάμε να γίνουμε Αυστραλία... Αρχές Γενάρη (να μη μιλήσω καν για τα Χριστούγεννα) και ο καιρός να είναι ανοιξιάτικος. Εμ, γι'αυτό και στις προπόσεις τις προάλλες τσουγκρίζαμε και λέγαμε καλό καλοκαίρι. Εντάξει, σήμερα ακριβώς δεν είναι και πολύ καλοκαιρινή η ατμόσφαιρα, αλλά χθες είχε απίστευτη λιακάδα, χωρίς μπουφάν και στα έξω τραπέζια ήπιαμε το καφεδάκι μας στο Πόρτο Ράφτη. Γυαλούμπα, αραλίκι, διπλό καπουτσίνο και πολύ κουτσομπολιό... Και την περασμένη Κυριακή, άλλη ηλιόλουστη μέρα, κάναμε μια μίνι εξόρμηση μέχρι το Σούνιο, ανεβήκαμε στο Ναό, φωτογραφηθήκαμε σαν άλλες Μελίνες, ήπιαμε καφέ στο τουριστικό περίπτερο και καπάκι στα Καλύβια για κρεατοφαγία. Μεγάλες στιγμές και δεν έχουν έρθει καν οι Αλκυονίδες, δεν έχει φτάσει καν τριήμερο Καθαράς Δευτέρας.
Έχει πολύ γέλιο πάντως αυτό το girl power. Εκεί με το ουζάκι, χαζογελούσαμε και διαπιστώναμε και οι τρεις πως τελικά εμείς οι γυναίκες ξέρουμε να περνάμε καλά. Έχουμε πάντα όρεξη για βόλτες, θα δούμε σινεμά, θα πάμε θέατρο (ακόμα και με τις μαμάδες μας), θα πάμε για φαγητό από trendy μεζεδοπωλεία έως χασαποταβέρνες, από ουζερί έως σουβλάκια στο Ζάχο. Θα πάμε γυναικοπαρέα (κι εντελώς απενεχοποιημένες) στα μπουζούκια, θα βγούμε για χαλαρό ποτάκι μεσοβδόμαδα (ακόμα και με τις φόρμες στα καπάκια μετά το γυμναστήριο), θα περάσουμε ένα ολόκληρο Σάββατο να μπαινοβγαίνουμε στα μαγαζιά του Golden (ή τελοσπάντων στη Γλυφάδα) χωρίς να έχουμε ανάγκη να αγοράσουμε κάτι συγκεκριμένο (ούτως ή άλλως ένα Zara, ένα Hondos, μια Καλογήρου είναι επιτακτικά). Θα πάμε εκδρομές στα χιόνια, θα πάμε στα νησιά (οι τοπ 2 επιλογές Μ + Π), θα πάμε Επίδαυρο, θα πάμε Λουτράκι, Χαλκίδα, Βυτίνα.
Κι όλα αυτά χωρίς να χωλοσκάμε για άνδρες στην παρέα. Γιατί, και βαριούληδες είναι και αργά ξυπνάνε. Και τη βολή τους δε θέλουν να χάσουν και να φάνε της μαμάς το φαγητό προτιμάνε. Μην τυχόν και τους πέσει βαρύ το ουζάκι ή το παϊδάκι. Για το σινέμα τους κάνεις χρυσούς, ξεκουνάνε μόνο αν η ταινία είναι τύπου avatar ή James Bond, θέατρο-μπαλέτα-Μέγαρο ούτε λόγος, κι από συναυλίες... κάνα Rock wave και βλέπουμε. Αν είναι σε σχέση και πέσει πρόταση από τη γυναίκα τους για κάτι από τα προναφερόμενα, διαμαρτύρονται ότι τους τα πρήζει και στο κάτω κάτω μια Κυριακή έχουν κι αυτοί να δούνε τους γονείς τους και να κοιμηθούν λίγο παραπάνω. Αν η πρόταση πέσει από φίλες, θα ξεκουβαλήσουν μόνο έαν κι εφόσον παίζει καυτό θέμα στο παρεάκι και θέλουν να γίνει το κονέ. Άσε που πρέπει να γυρίσουν και νωρίς γιατί παίζει η ομάδα κι όσο να'ναι θέλουν να δουν και τις φάσεις από όλα τα άλλα ματς στην Αθλητική Κυριακή. Και να μη μιλήσουμε για συγκέντρωση σε σπίτια για επιτραπέζια παιχνίδια, dvd και πίτσες. Καλύτερα να τους κάνεις λοβοτομή.
Οπότε, κυρίες μου, τα κουμάντα σας. Τηλεφωνάκι στις κολλητές σας (ακόμα ακόμα στις drinking buddies σας, κι αυτές στην ίδια φάση είναι ακριβώς) και ραντεβού στα διόδια... (καλά, πόσο eighties ακούστηκε αυτό, συναντήσεις της μιας οικογένειας με την άλλη, στην προ-mobile phone περίοδο). A, και για όσους εκ των φίλτατων κύριων έχουν αντίρρηση για αυτά που γράφω, sorry αγάπες μου αλλά δεν είδα και καμιά πρόσκληση. Ούτε εγώ, ούτε οι φιλενάδες προφανώς. Η κλήση σας μάλλον προωθείται. Μην αγχώνεστε, δε μας λείψατε. Ξέρετε, "διαθέτουμε"... Φιλιά.

2 σχόλια:

  1. κοπελια απο οσα λες ειναι ολα λαθος και οι αντρες κατι ξερουν και δεν ερχονται μαζι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να υποθέσω ανήκεις στους μαμόθρεφτους που αναφέρω σε άλλη ανάρτηση! Δεν πτοούμαι από το σχόλιο σου, ανάθεμα κι αν περίμενα όλος ο κόσμος να συμφωνεί μαζί μου. Κάθε κριτική καλοδεχούμενη εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή