Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Mind the G.A.P.



Ωραίααααα... Ο Μογγόλος συνάντησε τον πλανητάρχη και εξασφάλισε για τον ελληνικό λαό την κατάργηση της βίζας προκειμένου να επισκέπτονται ελεύθερα οι πολίτες τις ΗΠΑ. Hurrayyyyyy! Μιλάμε για μεγαλεία, όχι αστεία! Κι εγώ που νόμιζα ότι τον στείλαμε εκεί τον παπάρα να κάνει και καμιά σημαντική δουλειά. ΟΚ, ο Obama μας στηρίζει, όπως μας στηρίζει κι ο κοντοπίθαρος Σαρκοζί. Να τις πάρετε τις στηρίξεις σας και να τις βάλετε εκεί που ξέρετε (όχι δεν αναφέρομαι στης Τζούλιας, εκεί μπαίνουν μόνον οι προνομιούχοι διαθέτοντες 26 πόντους). Ρε μας δουλεύετε; Πανηγυρίζουμε ως επιτυχία κάτι που θα έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια, όπως και για όλους τους και καλά ισότιμους Ευρωπαίους; Που μας είχανε για τον πούτσο τόσο καιρό, στην ίδια μοίρα με τους τρομοκράτες, τώρα μες πέταξαν κι ένα κόκαλο να γλύφουμε και να λέμε κι ευχαριστώ; Ρε ουστ!!!
Σόρρυ αλλά δε θα βιαστώ να ζητοκραυγάσω. Κι όχι επειδή δεν είμαι fan του αυτιστικού πρωθυπουργού μας, αλλά επειδή τα χάλια μας ως χώρα είναι τέτοια, που δεν αφήνουν περιθώριο να χαιρόμαστε με τέτοιες ασημαντότητες. "Σε χάλασε;" θα ρωτήσετε εύλογα. Τι να με φτιάξει ρε παιδιά, που γλιτώσαμε δηλαδή τα 130ευρώ παράβολο και τη συνέντευξη στην αμερικάνικη πρεσβεία; Δηλαδή το πρόβλημα μας αυτό ήταν; Γιατί εμένα πιο πολύ με καίει που το ταμείον είναι μείον. Με απασχολεί που ψάχνει όλος ο κόσμος τρόπο να στείλει το περίσσευμα του εις τας Ελβετικάς Τράπεζας. Με τρομάζει που η γιαγιά μου παίζει να μην παίρνει σύνταξη από το Μάϊο και μετά (δε μιλάω για τη γενιά μου, που σύνταξη θα δει μόνο στον άλλο κόσμο). Με ανησυχεί ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των ακάλυπτων που σκάνε κάθε μέρα. Χέστηκα, λοιπόν, αν θα πάω Νέα Υόρκη χωρίς να περάσω ακρόαση.
Η χθεσινή επικαιρότητα είχε κι άλλο Kinder έκπληξη. Μετά τα γέλια εις βάρος του Τρύφωνα, ήρθανε οι μούντζες που πρέπει να αποτείνουμε προς την κατεύθυνση του Δήμου Αθηναίων. Το δημοτικό συμβούλιο λέει ενέγκρινε την περικοπή κατά δύο ώρες της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου στις περιοχές του Θησείου, του Γκάζι, του Κολωνακίου και των Αμπελοκήπων!!! Νέο ωράριο: Κυριακή-Πέμπτη έως τις 11μ.μ. και παρασκευοσάββατα κι αργίες έως τη 1π.μ. Χαχαχα φαντάζεσαι να είσαι Rock, να πίνεις το ποτάκι σου μια Κυριακή βράδυ, να ακούς τον Αντωνάκη σου, να μερακλώνεις με τις φίλες σου έμπροσθεν του Βραζιλιάνου μπάρμαν και ξαφνικά να κλείνει εκεί γύρω στις 23.30 η μουσική;;; Ε, όχι ρε Νικήτα, όχι!!! Τώρα σε πείραξε η ηχορύπανση; Εγώ πάλι γιατί μια χαρά σε βλέπω να ξεσαλώνεις κάθε Παρασκευή στο Lalu με υπόκωφη μουσική υπόκρουση; Δεν είναι τουλάχιστον γελοία αυτή η απόφαση; Κάτι σαν τα καρεκλοκαθίσματα των πεζοδρομίων που τα συνεργεία σου τα σηκώνουν μέρα και τα φορτηγά της Mexyl παραδίδουν στους μαγαζάτορες βράδυ άλλα;
Μου κάνει κάτι σαν την απαγόρευση του καπνίσματος, που ίσχυσε για είκοσι μέρες. Και πολύ λέω. Δυο άκαπνες βδομάδες όλες κι όλες. Και τώρα ντουμανιάζουμε χειρότερα, γιατι τα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά δε βγάζουν τασάκια και αυτό λειτουργεί σαν έναυσμα για περισσότερο φουμάρισμα. Καλά τα λέγανε χθες κάτι νεολαίοι στα παράθυρα των βραδυνών δελτίων ειδήσεων: στην Ελλάδα ζούμε, πότε κάποιος νόμος εφαρμόστηκε σωστά κι απόλυτα; Παραθυράκια και φινιστρίνια στη νομοθεσία πάντα θα υπάρχουν (καλό θα ήταν όμως να υπήρχε και εξαερισμός, γιατί εμείς οι μη καπνίζοντες δεν τη παλεύουμε). Ο έλληνας θα κάνει πάντα ό,τι του καπνίσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Άρα, να μην ασχολούμαστε και πολύ με το "ανεκδοτάκι" του δήμαρχου.
Και με αυτά τα κουλά στον πολιτικό στοίβο, με αυτές τις υστερίες στην οικονομία, με την εμμονή της κλειδαρότρυπας στην κοινωνική μας ζωή, απορώ πως για ορισμένους θεωρείται επιτυχία (και μαγκιά, ναι το άκουσα και αυτό, έλεος) να παίρνει σβάρνα ο ΓΑΠ τους ηγέτες των σημαντικών χωρών για να ζητήσει στήριξη και ελεημοσύνη. Διακοπούλες κάνει ο χριστιανός, ρε!!! Χαζός είναι να κάθεται εδώ να του πρήζουν τα ούμπαλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα δακρυγόνα; Άσε που εκεί στο εξωτερικό αισθάνεται και πιο οικεία, γιατί όσο να'ναι σαρδάμ με τη μητρική του γλώσσα δεν κάνει, ενώ με τα ελληνικά ακόμα ταλαιπωρείται το κακόμοιρο. Εύγε, μεγάλε είσαι κι ο πρώτος. Πολύ γουστάρω που μας φλομώνεις στη μαλακία με τις δήθεν επιτυχίες σου. Άντε και σε dvd με 19,9 στα περίπτερα! Φιλιά

2 σχόλια:

  1. μιά φορά ο θείος μου μου είχε πει: τέτοιος λαός, τέτοια μυαλά, τέτοια ηγεσία....

    τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. don t worry...kai sto rock tha pas kai tha kaeis kai opou travaei i psixi sou....an prosekseis kalytera...afora ta magazia poy einai anoikta kai oxi ta club - bar poy einai se kleisto kai monomeno xwro..

    ΑπάντησηΔιαγραφή