Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ole!



Και τελικά δεν έβρεξε. Πήγαμε στην παράσταση με την κουμπάρα. Και ακόμα δεν πήζω. Άρα, προλαβαίνω να γράψω δυο γραμμούλες τόσες δα.
Ο θεός του flamengo μας τα'κανε λίγο μαντάρα. Η παράσταση το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν βαρετή. Τόσο βαρετή, που ο κόσμος την έκανε με ελαφρά. Άκουγες ένα σούσουρο στο στάδιο, με όλους τους θεατές να αναρωτιούνται "συγνώμη, γι'αυτή τη μαλακία πληρώσαμε 60 ευρώ;". Ε, μα, αφού είχε το αγόρι τη φαεινή ιδέα να μας διασκεδάζει στο πρώτο μέρος της παράστασης με τα μπαλέτα του Diogenis Palace στο show του Φλωρινιώτη, υπό τους στριγγλιστούς ήχους των αδερφών Τζαβάρα (respect στο εγχώριο ντουέτο), πώς περίμενε κάτι γριούλες και κάτι άλλες παρατρεχάμενες θείτσες να κάτσουν στα μάρμαρα να κρυώνει ο κώλος τους; Τέτοιο show βλεπουν και πρωτοχρονιά στην τηλεόραση του αντένα, άνετα κι από τον καναπέ τους. Εγώ, προσωπικά, είχα επιδοθεί στην ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων σε απευθείας σύνδεση με Καβάλα, αναλύοντας το πόσο κρυόμπλαστη ήταν η πρώην γκόμενα του Χοακίν, η Ναόμι.
Πιστεύω, όμως, πως έπρεπε να έπεσε σύρμα στα παρασκήνια και άρδην το σκηνικό άλλαξε, γιατί αν συνέχιζε με τον ίδιο ρυθμό η κατάσταση, η τσιγγανοπαρέα του χορευταρά θα έπαιζε μόνο για τους ταξιθέτες. Οπότε, το αγόρι βγήκε, έκανε τα μαγικά του, έδωσε τα ρέστα του, ξεκούμπωσε το πουκάμισο και άρχισαν τα ουρλιαχτά. Σάκηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη....... Λύσσαξε ο θηλυκός πληθυσμός. Πήγανε όλες να δούν τους κοιλιακούς. Σάκηηηηηηηηηηηηηηη ... παίρνω όρκο ότι άκουσα να φωνάζουν πιο πίσω. Κι επειδή προφανώς το αγόρι πέρα από bailador είναι και entertainer, κατέβηκε με ένα σάλτο από τη σκηνή κι άρχισε να κατευθύνεται προς το κοινό, κάνοντας ένα μίνι γύρο του θριάμβου εντός του κουλουάρ. Είδε ότι το κόλπο πιάνει και ότι με αυτά τα καραγκοζιλίκια εισπράττει περισσότερο χειροκρότημα κι ευθύς άρχισε να ανεβαίνει στις κερκίδες, να αγκαλιάζεται και να φωτογραφίζεται με τις θαυμάστριες (νά το πάλι αυτό το Σάκηηηηηηηηηηηηηηηη), να πέφτουν οι προβολείς και τα φλας πάνω μας, τι να πω πανζουρλισμός.
Το πανηγυράκι στην πλατεία κράτησε κάνα δεκάλεπτο, οπότε το αγόρι μεταφέρθηκε εκ νέου στη σκηνή, έκανε ένα μαστουρωμένο σόλο άνευ μουσικής συνοδείας, κάτι μεταξύ ζειμπέκικου, κάτι μεταξύ "έχω κουμπώσει τα πάντα και δεν ξέρω που πατάω", κι άρχισε να μας καληνυχτίζει. Buenas noches Atina - Kalinita (μου θύμισε έντονα Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ - ντε σίτι ντατ γουίλ χαβ ντι οπορτούνιτι του χοστ ντε τουταουζαντφορ ολιμπικ γκειμς ιζ Ατεν"). Μας είπε caliente, ότι και καλά εμείς οι έλληνες είμαστε HOT όπως οι Ισπανοί και όλοι οι Λατίνοι εραστές. Μετά έκανε μνεία στην τσιγγανέιρο καταγωγή του, έστειλε τα φιλάκια του, έπαιξε με την αυλαία (τσα, κι εσείς εδώ) και μπήκε μέσα. Οπότε κι εύλογα ο κόσμος θεώρησε πως η παράσταση τελείωσε κι αρχίσαν να εκκενώνουν το στάδιο.
Αμ δε! Το αγόρι, μας κράταγε το καλύτερο για το φινάλε. Το τελευταίο δεκάλεπτο οn stage αποζημίωσε όλους όσους κρατήθηκαν στις θέσεις τους ελπίζοντας σε ένα ακόμα encore. Αν το show είχε αυτό το ύφος από την αρχή, είμαι σίγουρη πως όλοι θα μιλούσαν για την παράσταση του μήνα. Τέλοσπάντων, να μη φανεί πως δε μου άρεσε το θέαμα. Μου άρεσε πολύ, γι' αυτό και δεν ξεκουμπίστηκα κι εγώ μαζί με τους ταλαίπωρους της μαζικής φυγής το πρώτο μισάωρο. Το αγόρι λικνίζεται με τρόπο μοναδικό και οι ρυπές του τακουνιού του στο σανίδι, αν και εκκωφαντικές, ήταν συναρπαστικές, προκάλεσαν αυτό το σχόλιο θαυμασμού "κοίτα τι κάνει ο πούστης". Το΄χει, αυτό έχω να δηλώσω. RESPECT sto OLE!!!Και χαλάλι του τα σεϊσέντα έουρος - γιατί από άποψη δομής κι οργάνωσης το show sucked big time.
Άντε να δουμε και τη βιολιτζού σε δυο βδομάδες. Φιλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου